/**/

SOCIAL MEDIA

Monday, December 31, 2018

Mengatasi Rambut Rontok, Bagian 1, Review: SugarBearHair

Bye-bye rambut rontok!

Yak! Lama banget gue vakum ya... Monmaap ya, gue masih kesusahan menyesuaikan jam kerja sama jam nge-blog. Doakan saya semoga bisa kembali aktif :D

Anyway... Gue udah beberapa bulan kemaren tuh ngeluh terus, rambut rontok banget. Sampe di kaca rasanya keliatan menipis gitu, kulit kepala terlihat jelas. I was like WHAAATTTTT OMG WHAT SHOULD I DO WHAT SHOULD I DO?! *cry*

Gue udah lama liat-liat si SugarBearHair ini, tapi gak pernah berintensi beli. Soalnya mahal..... menguras kantong..... Tapi karena gue merasa udah urgent (dan kemakan review), akhirnya gw memutuskan beli, nitip sodara di US.


Sebelumnya gue sempet ragu-ragu mau beli, karena ada beberapa ulasan yang gak oke. Ada yang jadi jerawatan gara-gara SugarBearHair. Lhaaaaa gue langsung mikir beribu-ribu kali saking gue takutnya sama jerawat. Tapi ya...... Yaudahlah gue memantapkan diri buat beli. Modal nekat & berserah aja.

Kelamaan gak nulis kok jadi kaku gini ya? Yaudin, yuk kita mulai review-nya!


Tipe Rambut Gue

Kering, helainya besar-besar, kulit kepala berminyak jadi cepet lepek.


Klaim SugarBearHair dari sugarbearhair.com

SugarBearHair vitamins are soft and delicious chewy hair vitamins! They are vegetarian, cruelty-free, and made in the U.S.A. They're flavored with natural berries for a sweet taste you can enjoy! Sugar Bear Hair was formulated with essential hair-friendly vitamins like biotin, folic acid, and Vitamin D. 
Just chew and swallow 2 gummy bears a day to get all the nutrients needed to meet your hair goals! Unlike the conventional large, gross vitamins, our gummies are easy to take and are gentle on your stomach.

Our vitamins do not contain hormones so it will not affect your facial or body hair.

No gelatin. No dairy. No gluten. No side effects.

With your order you will receive one bottle of SugarBearHair vitamins. There are 60 gummies per bottle which will last 30 days. We recommend 2 gummy bears a day.

We ship worldwide - All countries! The shipping weight is 8 oz.

The vitamins work best taken for a minimum of 3 months but best results are at 6 months. Results will vary from person to person.

Recommended for ages 13 and older. Ages under 13 must get doctor's permission.

*DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. The views and nutritional advice expressed by SugarBearHair are not intended to be a substitute for conventional medical service. If you have a severe medical condition, see your physician of choice. Individual results may vary.



Bahan Baku (Ingredients) Sugar Bear Hair


Here at SugarBearHair, we strive for maximum safety and maximum results. Our products are manufactured in the USA in facilities that use FDA approved guidelines to ensure quality and safe products for your peace of mind. We used only the best ingredients available to ensure an effective product that looks great, smells great and tastes great too! Most importantly, everyone is saying "It works!".

Sugar Bear Hair Ingredients:* Our vegetarian vitamins contain Vitamin A, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin B-6, Folic Acid, Vitamin B-12, Biotin, Pantothenic Acid, Iodine, Zinc, Choline, Inositol, as the active vitamins and minerals. The gummies are made with real berries for a deliciously sweet flavor, coconut oil, and a dash of sugar. Below you can read an in depth explanation of why we chose each of our ingredients in our unique hair care formula!

Vitamin A (Palmitate)
Vitamin A is a powerful vitamin found in sweet potatoes, carrots and kale. This powerhouse contributes to the health of your skin and scalp by helping to promote your blood's oxygen circulation. Increased oxygen circulation to the scalp helps to feed your scalp the vital nutrients your hair needs for longer and stronger hair. This marvelous vitamin has antioxidant properties that helps to protect your hair follicles from problems such as excessive shedding or hair fall. If you suffer from a dry scalp, you'd love Vitamin A for its ability to moisturize the scalp by supporting your body's natural oil production (known as sebum).

Vitamin C (Ascorbic Acid)
A study found in the Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology references the use of Vitamin C to improve hair growth. The subjects who were given a hair vitamin complex containing Vitamin C experienced faster hair growth compared to those who didn’t take the Vitamin C containing complex. This is because Vitamin C is vital for your body to develop collagen, which helps your hair to grow stronger from the inside out. This youth activating antioxidant helps to protect your scalp from damage by combating free-radicals. Free-radicals can cause hair loss over time. All successful hair care formulas contain Vitamin C due to its amazing hair growing properties.

Vitamin E
Vitamin E is essential for blood circulation. Besides healing and protecting your hair, it can also help with fine lines and wrinkles on your skin. Like Vitamin A, this vitamin helps to bring enough oxygen to your scalp to promote healthy hair growth. This rich antioxidant also acts as a safeguard against damage to your hair follicles. When taken in combination with Vitamin C, your hair can improve its strength and elasticity.

Vitamin B-6
Vitamin B-6 is a great vitamin to take for hair loss. By helping your body to form cells and bring oxygen to your scalp, your hair follicles will be able to produce healthier hair. Foods such as sunflower seeds, chicken, and tuna contain Vitamin B-6. When taken with zinc, the two work together to help block a substance in our bodies called DHT, which can cause hair loss.

Folic Acid (Vitamin B-9)
Folic Acid is a fascinating vitamin that is crucial for your body to repair your DNA. This vitamin actively supports cell division so that your hair follicles can produce healthy hair. Reducing hair loss and preventing thinning is what Folic Acid does best! It is best to take Folic Acid with Vitamin B-12. Having a deficiency in one of these vitamins can cause excessive hair breakage or hair loss. To keep the balance, be sure to take both of these marvelous vitamins together!

Vitamin B-12
Vitamin B-12 gives an amazing boost to your hair growth by supporting your body's energy process and helping to form red blood cells. Red blood cells are responsible for feeding oxygen to your scalp, which helps your hair to grow longer. People who take Vitamin B-12 notice an increase in energy and vitality.

Biotin
Biotin is one of the most important vitamins you can take to promote hair growth. Biotin supports the health of your scalp by producing fatty acids which in turn helps the health of your hair. A deficiency in essential fatty acids produces symptoms such as dry, scaly or flaky skin, dandruff, dry, brittle hair or eczema, according to the ProHealth website, all of which may lead to hair loss. Eating foods high in biotin or taking a biotin supplement will help combat hair loss due to a poor diet. When you take biotin, you are also helping to support your hair's keratin, making your hair stronger. Keratin is what your hair, skin, and nails are made of. Taking biotin with other B vitamins will create a powerful combination to help combat hair loss. If you are prone to breakouts, we recommend taking a biotin supplement with Vitamin B-5. Biotin when combined with B-5 helps to reduce the chances of acne or breakouts in the skin.

Pantothenic Acid (Vitamin B-5)
Vitamin B-5 helps to stimulate hair growth by supporting your hair's natural keratin. It helps to replace hair that was lost due to excessive shedding or breakage. Without Vitamin B-5, it would be difficult for your hair to grow at a steady rate. The structure of your hair and skin depends on this wonderful vitamin to stay healthy. Like other B vitamins, Vitamin B-5 nourishes your follicles from the inside out and is responsible for the shine and luster of your hair.

Coconut Oil
This popular oil has been used worldwide to help support hair and scalp health. Because of its similarity to our scalp's natural oils, coconut oil is one of the few oils that can actually moisturize your hair. This helps to prevent breakage and hair loss. You can also massage it into your scalp to treat dry scalp issues and to moisturize your roots.

These are just some of the amazing ingredients found in SugarBearHair chewable hair vitamins!

Harga

MAHAAAALLLLLL (buat gue) kalo pake kurs Rupiah ditambah biaya kirim dll. Menguras dompet, ceuuuuu. Bisa gue pake makan Sushi Tei ini mah.



Pembahasan

Nah, seperti yang kalian baca di klaimnya SugarBearHair, banyak banget kandungan vitamin yang ada di 1 tablet SugarBearHair.

SugarBear Hair vitamins contain vitamin A, vitamin C, vitamin D, vitamin E, vitamin B-6, folic acid, vitamin B-12, biotin, po=antothenic acid, iodine, and zinc. Untuk rasa, the gummies are formulated with real berries, but also include coconut oil & sugar. Well, buat gue, rasanya kemanisan. Enak sik, tapi kemanisan. Di kemasannya aja, si sugar ditulis di paling awal :) #sedih

Ingredient yang paling dominan itu biotin. Biotin itu sendiri adalah vitamin yang punya peran dalam pertumbuhan & kesehatan kulit, rambut, mata, ginjal, & sistem saraf pusat. "

Biotin, in particular, is frequently cited as a pro-hair supplement. Its uses go beyond general hair health to helping prevent hair from going gray and stimulate scalp circulation which promotes healthier hair growth.


The daily requirement for biotin (vitamin B7) is just 30 mcg (micrograms) for adults and 25 mcg for 14 to 18 year-olds, and nearly everyone gets this and more from the foods we regularly eat. Dan, SugarBearHair provides kita dengan biotin sebanyak 5000 mcg, yang artinya 167x lebih banyak dari kebutuhan kita setiap hari. Ibu hamil aja cuma perlu 35 mcg untuk daily intake ceunah. INI KEBANYAKAN BANGET LOH. Dan sejujurnya, gue gak tau apa efek samping dari biotin yang super banyak ini karena gue juga gak konsultasi ke dokter selama konsumsi si SugarBearHair. Dan, biotin ini kan termasuk vitamin B kompleks, kita bisa temuin biotin di makanan-makanan seperti salmon, telur, hati sapi, almond, oat, ubi jalan, wortel, kembang kol, susu sapi, keju, pisang, alpukat, dan jamur. Jauh lebih murah sik ya ketimbang beli SugarBearHair~

Biotin juga banyak ditemukan dalam bentuk suplemen. Biasanya digunakan untuk mengatasi gejala rambut rontok, insomnia, sampe kecapean gara-gara kurang biotin.

Nah, biotin, folat (folic acid), dan B vitamins itu cited sebagai key nutrients yang bikin hair growth jadi cepet.

Pembahasan soal vitamin lainnya itu:
  • Vitamin A: Biasa ditemuin di sayur & buah-buahan kayak peaches, spinach, & wortel. This helps produce sebum in the scalp and grow new cells.
  • Vitamin B: Bisa ditemuin di buah-buahan kayak strawberries, and kiwis. Vitamin B (termasuk B6, B9, B12, B kompleks, & asam folat) bantu produksi zat besi, therefore allowing cells to function properly.
  • Vitamin C: Bisa ditemuin di strawberries, kiwis, & oranges (dan buah-buahan lainnya juga sik) which provide high levels of vitamin C, which can help strengthen hair and improve growth. 
  • Vitamin D: Kita sebenernya dapet vitamin D dari matahari, juga dari susu, yoghurt, & keju. Kalo kita kekurangan vitamin D nanti folikel rambut jadi gak sehat & memperbanyak hair loss. 
  • Vitamin E: Bisa ditemuin di soybeans, leafy greens, and nuts. It helps keep the scalp healthy, thereby potentially preventing hair loss.
  • Zinc: Repairs damage to hair cells while also keeping oil glands surrounding follicles in peak shape. It can be found in foods like oysters, red meat, & cereals.
Dari pembahasan di atas, bisa kita simpulkan bahwa sebenernya ingredients yang terdapat di SugarBearHair bisa kita dapetin dari balanced diet.


Ulasan

Sooooo, setelah gue pake selama sebulan yang agak sedikit bolong-bolong (lupa minum), ini hasilnya. Btw, gue lupa foto kondisi rambut pas sebelum pake SugarBearHair, baru inget setelah jalan 2 minggu. Jadi ini hasil 2 minggu terakhir konsumsi SugarBearHair. Selama pake SugarBearHair juga gue pake shampoo ngasal, apa aja yang ada di rumah. Gue jarang pake conditioner & hair oil juga. Biar gue bisa ngerasain efek si SugarBearHair ini.


JANGAN BILANG SEJAK PAKE SUGARBEARHAIR RAMBUT GUE JADI MAKIN BROWNISH YA. Itu efek cahaya hahaha. Ya membuktikan kalo rambut gue aslinya emang dark brown juga sik.

Kalo kata temen-temen gue:




Dan yang efeknya paling berasa di gue adalah:


My photos say 'em all, right?

Yes, baby hair gue numbuh buanyak buanget seperti yang kalian bisa liat sendiri di foto gue itu. Tanpa gue sadari, ternyata waktu memanjangnya lumayan. Within 2 weeks lho langsung keliatan beda panjangnya. Biasa rambut gue itu panjangnya lamaaaa buangettttt.

Kalo dibilang rambut awal gue tebel ya.... Gak juga sik. Mungkin karena helaian rambut gue yang besar-besar, jadi seems tebel. But, because I love my thick hair so much, gue se-worry itu karena rontok buanget. Berasanya ya pas kulit kepala gue lebih keliatan aja, biasanya nggak. Jadi buat gue ya itu udah mengkhawatirkan banget. Tapi sekarang kulit kepala udah lebih ketutup lagi & baby hair super banyak, jadi terbukti ya kan lebih tebel karena banyak yang tumbuh baru.

Selain panjang rambut & banyak tumbuh, rambut gue juga lebih kuat helaiannya. Kayak diputus tuh lebih susah dari biasanya. Rambut gue bukan tipe rapuh yang gampang patah, tapi memang sekarang lebih kuat helaiannya. Healthier deh, juga shinier & bouncier. Tapi gak bikin helaiannya lebih lebih halus ya.

Terus bikin intensitas keramas gue berkurang. Biasa gue keramas kan tiap hari, sekarang bisa 1x per 2 hari meski tiap hari pake helm motor. Lumayan minyak rambut berkurang meski gak banyak.

Terus, temen perempuan gue juga nanya:


Jawabannya.... NOPE! Gue ngukur dari bulu ketiak, bulu kaki, bulu tangan, dan pubic hair ya since gue gak berkumis dan gak berjenggot.

Semua bulu tangan & kaki gue, gak makin panjang. Pubic hair yang rajin gue trim/potong tiap abis kelar period juga numbuhnya normal, gak makin panjang. Bulu ketiak gue juga abis gue wax, numbuhnya normal dari segi panjang dan segi waktu. Jadi, cuma berlaku di rambut kepala gue aja, gak berlaku di bagian tubuh lainnya.

Bisa dibilang, si SugarBearHair ini gak ada efek negatif apapun buat gue kecuali buat dompet gue :))

Kesimpulan

Produknya oke dari sisi ingredients meski biotinnya banyak banget (mungkin bisa di-consult dulu ke dokter kalo ada yang punya sakit atau sensitivitas terhadap zat tertentu karena bisa mempengaruhi hasil tes darah), tapi harganya gak make sense. Lo bisa beli suplemen lain dengan harga lebih murah & bisa mendapatkan ingredients yang sama kayak SugarBearHair ketimbang tiap bulan beli SugarBearHair. Tapi kalo salary lo mendukung untuk konsumsi SugarBearHair tiap bulan, go ahead gue dukung.

Terus karena ini very sugary, harus hati-hati nih buat yang punya sensitive skin. Bisa menyebabkan breakout yang gak cuma di muka, tapi juga di badan. Banyak minum air putih aja.

Gue sendiri sik setelah melalui banyak pertimbangan... Belum tentu dalam setahun ke depan pasti akan repurchase si SugarBearHair ini karena alasan isi dompet. Gue masih akan coba cari alternatif lain untuk hair loss problem. Tapi kalo sampe bener-bener gue gak nemu alternatif lain, sudah dapat dipastikan gue akan repurchase si SugarBearHair.

Bottom line: Kalo bener-bener mau manjangin rambut, go ahead konsumsi SugarBearHair. Also, be aware that these vitamins don't provide minerals such as iron or calcium, which would be found in a multivitamin/multimineral supplement.

See you, guys, on the next post! Toodles!

XOXO, Tia

No comments :

Post a Comment

Please feel free to leave your comments here. I want to hear your feedback and ideas for my next posts. Any comments having bad language will be deleted. Thanks! :)